Forellekvintetten

Kvintetten baserer – ikke overraskende! - sin koncertvirksomhed på Schuberts berømte ”Forellekvintet”, der som oftest suppleres med en klaverkvartet af f.eks. Brahms.

På repertoiret er dog også noget så sjældent som en duo for cello og kontrabas – og et fremtidigt  projekt er J. N. Hummels kvintet, som var en slags forløber for Schuberts.

Forellekvintettens koncerter er præget af stor spilleglæde og spontanitet.


Lidt om musikerne

Violinist Johannes Søe Hansen er uddannet v. Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos prof. Milan Vitek, siden studier hos Igor Ozim, Bern, og Marta Libalova. Johannes har været koncertmester i Radiosymfoniorkestret siden 1992, og har sideløbende en stor karriere som kammermusiker i bl.a. Copenhagen Classic og Den Danske Duo.

Bratschist Stine Hasbirk er ansat i Det Kgl. Kapel; har været medlem af Cailin-Kvartetten, som bl.a. har vundet 1.pris i DR’s kammermusikkonkurrence. Hun har som solist været prismodtager ved Maurice Vieux-konkurrencen i Paris.

Cellist Henrik Dam Thomsen er solocellist i Radiosymfoniorkestret og har optrådt som solist med adskillige orkestre, bl.a. i 2006 i Japan med Dvoraks cellokoncert. Han har medvirket på utallige indspilninger, herunder en internationalt anerkendt solo-cd med værker af bl.a. Kodaly. Danner duo med pianisten Ulrich Stærk og er medlem af Sartory-kvartetten.

Ditlev Damkjær debuterede som den første bassist nogensinde fra DKDM’s solistklasse i 1999, efter studier hos bl.a. Franco Petracchi i Geneve og Michal Stadnicki i København. Er ansat i Radiosymfoniorkestret og medlem af tango-kvintetten Cosmopolitango.